(PECL pecl_http >= 0.1.0)
http_cache_etag — Önbellekleme ETag'a göre yapılır
http.etag.mode INI ayarıyla belirtilen çittirim algoritması tarafından üretilen veya sağlanan ETag'a göre gönderi öğesi önbelleğe alınmaya çalışılır.
Eğer istemcinin If-None-Match başlığı sağlanan/üretilen ETag ile eşleşirse, gövdenin istemci tarafında önbelleğe alınacağı varsayılır ve bir 304 Değişmedi durum kodu çıktılanır.
http.log.cache INI ayarı etkinse ve önbelleğe alma başarılı olmuşsa, önbellek günlüğüne bir günlük girdisi yazılır.
Bilginize: Bu işlev, http_send_data(), http_send_file() ve http_send_stream() işlevleri ile birlikte kullanılabilir.
Eğer işlev http_send_*() API'si dışında kullanılmışsa, ob_etaghandler() işlevinin işini kolaylaştırır.
Özel ETag
Başarı durumunda, (öğe önbelleğe alınmışsa) bir 304 Değişmedi durum kodu ile çıkar, başarısızlık durumunda ise FALSE değeriyle döner. Buradaki "çıkar"ın anlamı için http.force_exit yönergesinin açıklamasına bakınız.
Örnek 1 - http_cache_etag() örneği
<?php
http_cache_etag();
http_send_data("veri");
?>